Author Topic: 69 beetle autostick stalls when in gear  (Read 798 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bvedder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
69 beetle autostick stalls when in gear
« on: 02 March 2020, 00:46 »
Hi all, newbie here to bugs!
Issue: 1969 Beetle with Autostick, engine is not original, comes from a 72/73 based on the AK engine code.
Problem I am having: I just replaced the servo with a rebuilt, which most definitely solved the horrible grinding issue and now I can get all gears (L, 1, 2, R). Now though, when the car is running (cold) and I put it into gear, it wants to stall, and does every time. If I knock the shifter to Neutral, it idles fine again, but when in any gear forward or reverse, the car just dies. I have read many forum posts, but still can't seem to find a resolution. This car has been in our family for a short 3 weeks and is getting ready for a full resto, but I want to have her running properly beforehand. Any help is greatly appreciated!
Thanks!

Offline Raymond73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • TheSamba
Re: 69 beetle autostick stalls when in gear
« Reply #1 on: 17 April 2020, 02:18 »
What's your IDLE speed set at? Maybe try bumping it up a bit to see it makes a difference.
Vacuum leaks in the servo lines or canister?
ATF fluid level?
'70 AS, 30 PICT-3

Offline bvedder

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: 69 beetle autostick stalls when in gear
« Reply #2 on: 17 April 2020, 02:33 »
Thanks Raymond73,

Idle set at 850-880. Will try bumping up a bit. All vacuum lines replaced, servo all good, canister no leaks. Will try resetting carb mixtures/settings all again and bump up idle speed and see what happens!


 

anything